My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, April 6, 2007


Mamaliga dobrogeana

La majoritatea bunaciunilor de pe masa de Paste merge mamaliga. Eu iti propun o reteta dobrogeana, maninci de plingi (si tot mai vrei)! Trebuie sa iasa moale, acesta este specificul ei, fata de mamaliga moldoveneasca "virtoasa", cum spun retetele din vechime.

Ai nevoie de:
  • un ceaunel de tuci sau unul din teflon

  • apa

  • trei parti malai, o parte gris

  • doua linguri ulei de masline

  • sare mare

  • o lingura ulei de morcovi (care ii va da o culoare aurie)


Ce faci:

  • pui apa la fiert

  • presari oleaca de sare mare

  • cind incepe sa clocoteasca, incepi sa torni malaiul amestecat cu grisul, invirtind cu o lingura de lemn continuu si dind focul mai mic, pentru a nu face cocoloase

  • adaugi uleiul de masline, amesteci, acoperi

  • din doua in doua minute amesteci si apoi acoperi

  • adaugi uleiul de morcovi, amesteci si mai lasi sa fiarba, fara capac, inca doua minute

  • rastorni pe farfurie sau pe un tocator de lemn (fund, mai pe romaneste...)

  • maninci cu ce-ti doreste inimioara!

Foto preluata de la http://www.abruzzomoliseheritagesociety.org/imagescuisine/polenta.jpg

No comments: