My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, April 6, 2007



Stufat de miel

Acum ca stim cu facem mielul sa fie bunut, hai sa purcedem la transformarea lui in papica!

Stufatul de miel este una dintre mincarurile traditionale prin zona Dobrogei (de unde eu ma trag cu bucurie ;)), este un fel usor, plin de vitamine si simplu de pregatit. Da-i bataie!


Ai nevoie de:

  • 500 gr de carnita macra de miel

  • trei legaturi de usturoi verde

  • trei legaturi de ceapa verde

  • 1 kg de spanac

  • o legatura de patrunjel verde

  • 500 ml de suc de rosii

  • 50 ml de vin alb sec sau demi-sec

  • sare

  • piper

  • trei linguri ulei de masline.

Ce faci:

  • pui carnea la fiert, iei spuma, lasi sa fiarba 20 de minute

  • scoti carnea, o pui la fiert in sucul de rosii

  • dai drumul in oala verdeturilor tocate care mai mare, care mai marunt

  • adaugi vinul

  • pui sare si piper

  • adaugi uleiul

  • lasi sa fiarba, iti dai seama daca e gata incercind carnita si bucatelele de ceapa sau de usturoi

  • pofta buna, mai baieti, care vreti, care puteti!

  • si hai noroc! (merge bine un vinut alb demi-sec)

Fotografie preluata de la http://www.121.ro/images/poze3/(a_id=3625)img1.jpg

No comments: