My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, April 6, 2007

Pui cu legume si cimbru

De Paste trebuie sa papi miel. Asa-i traditia. Dar asta nu insemna ca trebuie sa papi numai miel, ca doar nu vrei sa faci indigestie. Asa ca hai sa dam la cuptor niste pui cu legume si cu mamaliga!

Pentru fripturica ai nevoie de:


  • 1 kg carne de pui dezosata si fara piele
  • cinci morcovi mijlocii
  • trei ardei grasi
  • patru rosii
  • un patrunjel radacina
  • patru cepe albe
  • patru cepe rosii
  • o capatina de usturoi
  • doua legaturi de ceapa verde
  • doua legaturi de usturoi verde
  • un cub de unt
  • cimbru uscat
  • sare mare
  • ulei de masline.

Ce faci:

  • speli bine carnea, o scurgi, o intepi cu furculita, o tai in cuburi mari, o sarezi cu sare mare si o ungi cu unt
  • presari niste cimbru si o lasi asa sa se odihneasca
  • intre timp, speli si cureti legumele, le oparesti
  • o jumatate din usturoi o toci, restul trebuie sa ramina catei intregi
  • zdrobesti cepele
  • zdrobesti rosiile
  • asezi pe tava o folie mare de aluminiu, o ungi cu ulei de masline, asezi legumele (morcovul taiat in segmente, la fel radacina de patrunjel, cepele zdrobite, ardeii taiati in fisii), usturoiul, ceapa verde si usturoiul verde le pui netaiate, asezi carnea, torni rosiile zdrobite, mai presari un pic de cimbru si impachetezi bine folia
  • dai la cuptor pentru 30 de minute
  • intre timp, te-apuci de mamaliga.

Pofta mare!

No comments: