My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Saturday, April 14, 2007


Omleta spaniola - Ole!

Hai sa ne dedam la ceva care sa sfiriie oleaca in tigaie.
Pare ceva interzis, ceva greu la stomacel?...
Nu-i deloc! In primul rind, coacerea in ulei de masline ne scuteste de complicatii hepatice (adica nu lasa ficatul sa ne faca zile amare, nici la propriu, nici la figurat). Apoi, cartofii, rosiile si ardeii grasi contin multa vitamina C. Iar ouale... Ouale sint foarte bune pentru combaterea anemiei si pentru sanatatea parului si a pielii. Poftiti, va rog!


Ai nevoie de:

  • patru oua mari

  • 2 linguri ulei de masline

  • 2 cepe verzi, tocate

  • 2 catei de usturoi, tocati

  • 2 ardei grasi, unul verde, unul rosu, tocati

  • 1 rosie, tocata

  • 2 cartofi mici, fierti si taiati in cuburi de 1cm/1cm

  • sare

  • piper alb

Ce faci:

  • pui muzica; ceva flamenco, ceva ardente; pai, ai uitat ca gatitul cere pasiune?...

  • intr-o tigaie de teflon incingi 1 lingura de ulei

  • dai focul la mic si adaugi ceapa si usturoiul, calesti 2 minute, amestecind

  • adaugi ardeii si rosia, cartofii si sarea

  • pui putina apa, acoperi si lasi sa fiarba 10 minute, la foc mic, mic

  • in alta tigaie, incingi cealalta lingura de ulei

  • dai la mic si adaugi ouale, lasi pe foc cca 1 min, pina se intaresc pe margini

  • cu o spatula subtire, desprinzi marginea omletei si ridici astfel incit portiunea de oua crude sa curga sub cea prajita

  • repeti "operatiunea" cam 3 min, pina mijlocul omletei este complet inchegat, dar inca umed

  • dezlipesti usor omleta, cu spatula si o faci sa alunece din tigaie pe farfurie

  • deasupra, pui legumele si tai omleta in sferturi, presari piperul




Ah, ce bunatate aburinda!... Pofta mare!

Foto preluata de la http://www.formula-as.ro/505as/7-7.jpg ; reteta preluata si adaptata din cartea de bucate Legumele -savoare si energie, Ed. Reader's Digest


4 comments:

Anonymous said...

Draga Cristina,
sunt chiar impresionat de retele postate. Imi place mult sa gatesc dar stilul editorial culinar traditional e sec, sec total. Ceva viata gasesti in retetele lui Radu Anton Roman.
La tine insa chiar am gasit farmec (la majoritatea retetelor) si pofta de a le gusta. Si uite asa iti vine chef de gatit......
Cu drag,
Sebastian

Ionela-Cristina said...

Multumesc, Sebastian.
Sper sa-ti placa si retetele urmatoare! Sint buuune de tot si atit de usor de facut! Bine, doar daca ai un pic de drag de gatit...
Continue to enjoy!

Flashback said...

Daca nu ar fi atat de tarzie ora la care citesc reteta asta, mai ca m-as duce sa prepar o omleta! Oricum, si maine e o zi! Ideea e ca m-ai convins si deja simt ritmul de flamenco acompaniat de sfaraitul din tigaie! Yummy!

Ionela-Cristina said...

Draga Flashback,

Cum e? :) Ai mai incercat reteta a doua zi?...