My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Saturday, April 28, 2007



Ficatei de pui ca-n Cuba

Aseara am fost la "The Lost City", un film despre Cuba, despre alegerea propriului drum in viata, despre cauze drepte, despre sacrificiu si efecte. Un Andy Garcia mai creol ca niciodata si-o Cuba fermecatoare ca-ntotdeauna. Asa ca azi mincam o reteta de pe-acolo, in dorul lelii...

Ai nevoie de:


  • 1 kg ficatei de pui

  • un manunchi de rosii cherry (din alea micute, tip cireasa)

  • 6 linguri de ulei de masline

  • zeama de la 1/2 lamiie

  • trei degete de cimbru uscat, trei de salvie verde

  • o legatura de usturoi verde

  • sare mare

Ce faci:

  1. muzica, maestre! adica ceva in genul "Cuba Libre"

  2. speli bine ficatul, dar nu-l lasi in apa, ca se face... zdrente

  3. pui uleiul, cimbrul si usturoiul tocat la incins

  4. dai drumul ficateilor intregi

  5. coci deasupra focului, tinind tigaia in mina si amestecind prin scuturarea tigaii, nu cu spatula, ca faci ficateii... varza

  6. dupa vreo cinci minute, stingi cu zeama de lamiie

  7. lasi tigaia din mina - aha, amortisesi oleaca... - si pui capac

  8. dai la mic pentru cinci minute

  9. speli bine rosiile, le tai in doua, presari sare mare si le apesi o tzira, doar o tzira, cu furculita

  10. iei capacul ;), adaugi rosiile, amesteci tot prin scuturare, capacesti la loc tigaia si dai focul la tare

  11. asezi ceva din bunatatea rezultata pe o farfurie, iti torni un vin alb demi-sec, incui usa, dai muzica mai tare si "Viva Cuba Libre!"

Pofta buna! Buna de tot...

1 comment:

Anonymous said...

This is great info to know.