My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, April 6, 2007

Miel... de bun gust ;)

Carnea de miel are un gust specific. Asta e... Dar eu zic asa: tine-o tu cu drag si spor in marinata urmatoare si-ai sa vezi cit de buna poate fi! Se fragezeste, se face asa de moale si de faina, pierde gustul de oita si da bine de tooot la stomacel!

Ce faci:
  • speli carnea foarte bine
  • o lasi la scurs
  • o clocotesti de doua ori in apa sarata, o lasi sa se raceasca, apoi o pui la marinat.

Cum faci marinata:

  • amesteci 50 ml otet de vin cu sare si piper, 2 foi de dafin, 3 pahare de vin rosu, o ceapa tocata, un morcov mic taiat felioare (completezi cu vin daca e cazul, pentru ca intreaga bucata de carne sa fie cuprinsa de marinata)
  • se lasa in aceasta solutie 24 de ore, la rece.

Inainte de a o gati, faci un pic de doctorul si, folosind o seringa sterila, injectezi carnea cu marinata, din loc in loc. Iese delicios de frageda si de buna!

No comments: