My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Saturday, March 24, 2007

Reteta de reteta: cartofi copti

Daca tot e post si parca ma tem sa bag pastrama-n gura, haidem sa papam ceva 100% vegetal, dar atit de bine mirositor, ca s-a-mpacat colega mea de camera cu mine! (ca sa-i dau sa guste, of course)

Precizare: reteta e pentru o persoana, mareste cantitatea de ingrediente dupa numarul gurilor flaminde cu care traiesti sub acelasi acoperis.

Dureaza: 30 minute

Ai nevoie de:
  • sase cartofi de marime mica (se fac mai repede; stii tu, timpul, timpul!)
  • doi morcovi
  • o ceapa
  • cascaval vegetal
  • trei linguri de ulei de masline
  • o lingurita de sos de soia
  • o lingurita otet balsamic sau, daca n-ai (dar merita sa ai!), o lingura de otet de mere si miere
  • un fleonc de patrunjel verde
  • sare mare (mai putina decit ai pune de obicei, caci sosul de soia si otetul intensifica mult gustul)

Ce faci:

  1. pui muzica, pentru spor la treaba :)
  2. incingi cuptorul
  3. speli foarte bine cartofii si morcovii, ii lasi la scurs (eu ii sterg cu un prosop, ca n-am timp sa-i astept sa se bronzeze la bec) si ii intepi cu o furculita pina iesi pe partea cealalta
  4. zdrobesti ceapa - da, da, o pui pe masa, pui palma pe ea si apesi pina se tufleste bine de tot
  5. pui hirtie intr-o tava, asezi cartofii, morcovii si ceapa (pe care o dezbraci intii de coaja ;), bagi la cuptor, reglezi temperatura la mediu
  6. dai cascavalul pe razatoarea mare
  7. amesteci intr-o cescuta uleiul, otetul si cu sosul de soia
  8. speli fleoncul de patrunjel
  9. astepti oleaca
  10. incerci din cind in cind cu furculita
  11. cu un minut inainte, torni doua-trei linguri de apa in tava si inchizi bine cuptorul (legumele se inmoaie si se curata foarte usor).

Cum maninci:

  • decojesti legumele (reteta asta mie imi place fierbinte, asa ca tin legume-n furculita si le decojesc cu virful cutitului)
  • intr-o farfurie intinsa pui cite un cartof si-l zdrobesti un pic printr-o singura apasare cu fruculita
  • bucatelesti ceapa cu minutele alea doua si o imprastii prin farfurie
  • tai felii morcovul si-l expediezi pe adresa de mai sus
  • presari sarea (nu multa, remember?)
  • presari cascavalul
  • stropesti cu sosul pe care l-ai preparat (cu lingurita, imparti echitabil in toate sectoarele primariei, pardon! farfuriei :)
  • pui fleoncul de patrunjel - "Tu alegi, fleoncul e la tine!"
  • maninci de plingi!
  • dai si la altu' (hai, hai, post fara milostenie!? :)

1 comment:

Anonymous said...

Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard
work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?
My website - http://www.mycitylife.net/