My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, December 14, 2007

Apa cu ghimbir


Este o bautura rafinata, foarte buna pentru digestie si mai are o calitate (rara): e o chestie care, odata ajunsa in sistemul tau digestiv, nu te tradeaza - cum fac alte suculetze care te ingrasha... - ci are efect probat de topire a grasimilor!

Ai nevoie de:
> o cana sau un vas mare de sticla (e important, pentru ca sticla nu determina oxidarea substantelor din preparat)
> o radacina de ghimbir
> doi litri de apa plata
> doua linguri de suc de lamiie
> un praf mic-mic de sare
> sase pastilutze de zaharina (sau doua lingurite de miere, daca n-ai probleme cu profilul;)

Ce faci:
> curetzi ghimbirul, il tai feliutze si-l pui in cana/vas
> pui sucul de lamiie si sarea, zaharina zdrobita/mierea
> torni apa plata, amesteci si lasi la temperatura camerei trei ore
> pentru ca iei lecitina, iti aduci aminte sa mai amesteci din cind in cind in licoare (cu o lingura de lemn, nu de metal - oxidarea substantelor bla bla bla;)
> torni in sticla (de sticla ar fi cel mai bine - NU SINT REDUNDANTA, ce vrei, daca termenii si-ai pierdut proprietatea?!) si dai la frigider
> se bea din pahare clatite cu suc de lamiie, cel mai bine cu gheatza

Enjoy!

Foto preluata de la http://www.biomercado.org/alimentacion/limonada.jpg

5 comments:

Anonymous said...

Interesante retetele Cristina! Aparte.. si par apetisante.. o sa mai incerc din ele de-a lungul timpului!

Ionela-Cristina said...

Bine faci! Mersi de compliment! Am o idee (propunere)pentru tine, destul de indecenta (:D): posteaza-ti reteta preferata, ca reply la unul dintre post-urile mele! Hm, ce zici? ;)

Anonymous said...

De unde faci tu rost de zaharina? Eu credeam ca-i ilegala pentru ca-i super cancerigena. Sau na tu fiind o bucatareasa care se respecta ai legaturi cu piata neagra a mancarurilor. Pun pariu ca ai mancat si ursi panda :(

Ionela-Cristina said...

:DDDDDDD
cms, cred ca intentia ta era sa ma "intepi", dar stii ce-ai reusit? sa ma binedispui! :DDD
Acum, lamurirea chestiunii: zaharina nu folosesc decit din an in Paste (apropos, "Paste fericit";), iar de gasit o gasesti in mai toate supermarket-urile, la farmacie etc. Dar, na, ca sa fiu pollitically correct, am sa rectific si am sa spun "indulcitor". Am aflat intre timp ca fructoza (pe care, la fel, o poti gasi in farmacii) este un excelent inlocuitor al zaharului, pentru ca, desi are ceva-ceva calorii, nu provoaca schimbarea nivelului de insulina din singe. Cool, nu? Am incercat deja, dar te avertizez ca schimba putintel gustul bauturii/prajiturii. So, tu decizi.
In fine, personal promovez doar papica si bauturica sanatoase, dar mai scap si eu gistele prin straturile cu roze, asa, din cind in cind ;).

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!