My photo
"Trebuie să oferim nu doar ceea ce avem, ci în primul rând ceea ce suntem." (Paul Evdokimov)

Friday, September 25, 2009

O versiune de musaca - light de tot fata de original

Ai nevoie de:

*un vas jena/yena, whatever
*doua pulpe de pui, dezosate
*doua rosii
*un morcov
*un dovlecel mediu
*sase oua
*doua linguri de faina de porumb
*sare
*piper
*patru liguri de ulei de masline
*marar verde

Cum faci:

*scoti pielea de la pulpele de pui, le tai cuburi;
*oparesti 5 sec. rosiile si le cojesti, apoi le tai felioare;
*cureti "zebra" dovlecelul si il tai felii cam de 5 mm grosime;
*cureti si tai morcovul in rondele;
*toci marunt mararul;
*dai drumul la cuptor, sa-l preincalzesti;
*bati bine trei oua, cu sare, piper si adaugi in ploaie maialul; bati, bati, iti razbuni tatzi nervii, pana se omogenizeaza; torni jumatate din rezultatul bine cotonogit in vasul uns cu ulei de masline;
*asezi rondelele de dovlecel si de morcov, apoi torni si restul din ouale batute;
*deasupra, asezi felioarele de rosii;
*adaugi cuburile de pui asezonate cu ulei, sare si piper; dai la cuptor, pentru vreo 20 min, la foc mic;
*bati ouale ramase, cu sare, piper, o lingura de ulei si mararul tocat; torni peste chestia aia care deja miroase de-ti pocnesc maxilarele de pofta; lasi la cuptor inca 10 min, tot la foc mic;
*se lasa la racit 10 min., apoi se scufunda vasul pana la marginea sa in chiuveta cu apa rece, se tine cateva secunde si se rastoarna musacaua pe un platou;
*se papa cu pofta, impartind-o cu familia si/sau prietenii, stropita cu un vin alb demi-sec de Murfatlar sau cu ce-or fi vrand muschii bucatarului.

Pe fundal... ce sa zic, ori liniste si pace, ori melodia voastra preferata. Ca muzica de-a mea tot v-am pus sa ascultati!

PS: Si parca si mai buna-i mancarea dupa o cruce facuta ca multumire Lui Dumnezeu. Nu de alta, dar masa e prilejul cu care te inconjori cu toti cei pe care ii iubesti si pe care El ti i-a daruit. Hai, acu da-i bataie! ;)

No comments: