Mamaliga dobrogeana
La majoritatea bunaciunilor de pe masa de Paste merge mamaliga. Eu iti propun o reteta dobrogeana, maninci de plingi (si tot mai vrei)! Trebuie sa iasa moale, acesta este specificul ei, fata de mamaliga moldoveneasca "virtoasa", cum spun retetele din vechime.
Ai nevoie de:
La majoritatea bunaciunilor de pe masa de Paste merge mamaliga. Eu iti propun o reteta dobrogeana, maninci de plingi (si tot mai vrei)! Trebuie sa iasa moale, acesta este specificul ei, fata de mamaliga moldoveneasca "virtoasa", cum spun retetele din vechime.
Ai nevoie de:
- un ceaunel de tuci sau unul din teflon
- apa
- trei parti malai, o parte gris
- doua linguri ulei de masline
- sare mare
- o lingura ulei de morcovi (care ii va da o culoare aurie)
Ce faci:
- pui apa la fiert
- presari oleaca de sare mare
- cind incepe sa clocoteasca, incepi sa torni malaiul amestecat cu grisul, invirtind cu o lingura de lemn continuu si dind focul mai mic, pentru a nu face cocoloase
- adaugi uleiul de masline, amesteci, acoperi
- din doua in doua minute amesteci si apoi acoperi
- adaugi uleiul de morcovi, amesteci si mai lasi sa fiarba, fara capac, inca doua minute
- rastorni pe farfurie sau pe un tocator de lemn (fund, mai pe romaneste...)
- maninci cu ce-ti doreste inimioara!
Foto preluata de la http://www.abruzzomoliseheritagesociety.org/imagescuisine/polenta.jpg
No comments:
Post a Comment