Ah, cica persoanele care simt nevoia sa pape deserturi au neimpliniri afective...
Asta spun psihologii. Eu spun doar atit: in fata unei prajituri cu mere, ma pretind si eu neimplinita afectiv, poate primesc o portie in plus...
Ai nevoie de:
- 8 mere mari
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui
- 3 galbenusuri
- 300 gr faina alba
- un virf de lingurita de sare
- 100 gr zahar
- un pliculet zahar vanilinat
- doua pliculete praf de copt
- cacao pentru decorat (mie imi place Nesquick de la Nestle)
- coli de hirtie alba (vezi, noroc de studentia mea! astea cred ca sint cele mai fericite foi! auzi, sa leneveasca ele-n cuptor, sub bucuria asta de prajitura!...)
Ce faci:
- pui muzichia (merge o Norah Jones, voce catifelata, miros de mere coapte...), iti faci o ciocolata calda
- dai drumul la cuptor
- cit se incinge respectivul de mai sus, iei un castron si un tel, pui faina, praful de copt, zaharul si le amesteci, asa, pe uscat, cu telul
- intr-o canita, bati galbensurile cu sarea, adaugi apa pina umpli cana
- incorporezi ouale in faina, amesteci, mai adaugi apa, pina aluatul curge ca o ciocolata topita
- lasi produsul muncii sa se odihneasca, tu mai tragi o dusca de ciocolata calda
- cureti merele de coaja si de cotoare
- dai merele prin razareatza mare
- ai terminat de baut ciocolata?
- amesteci merele in aluat
- asezi foile in tava intinsa de la cuptor (tava de friptura), le ungi mingietor cu ulei
- bati bine aluatul, turnind uleiul si zaharul vanilinat
- bati si iar bati, pina vezi bule in aluat
- torni rapid compozitia in tava si dai la cuptor
- potrivesti focul la tare pentru primele 5 minute
- dupa aceea, dai la mic
- in vreo 20 de minute, prajitura super-pufoasa e gata (incerci cu un bat de chibrit; cind batul iese perfect curat, prajitura e gata)
SECRETUL pentru pufosenia asta de cookie este sa nu deschizi cuptorul decit cind bagi prajitura si la sfirsit, cind o incerci cu batul de chibrit; daca nu e gata, o mai lasi 5-10 min la foc mic.
- scoti tava, desprinzi prajitura de hirtie, presari cacao deasupra, cit e fierbinte (sa vezi ce fain se topeste!) si o tai in patrate cind se mai racoreste nitel. Merge cu ceai sau cu lapte.
Goodie!...
No comments:
Post a Comment