- Ciorba (adica... bors adevarat moldovenesc, fratilor!) de sfecla rosie
Inca e post. Inca ne indeletnicim cu vegetalele. Dar ce vegetale! Bunaciuni, of, of, mai, mai!...
Pentru un bors ADEVARAT ai nevoie de:
- o sfecla rosie mare
- un morcov
- trei cartofi
- un ardei
- 500 ml bors acru
- ulei
- sare
- smintina (eu am pus vegetala, de la "Iezer")
- o ceapa verde
Ce faci:
- cureti sfecla, o dai prin razatoarea mare si o pui la fiert cu doua cani de apa
- cureti morcovul, il dai prin razatoarea mica si-l adaugi la fiert
- cureti cartofii si ii tai in sferturi => ii bagi la oala
- sper ca ai dat deja drumul la muzica!
- speli si cureti ardeiul, il tai fisioare si-l dai pe topoganul farfuriei pina-n valurile clocotite
- adaugi uleiul si sarea
- lasi sa fierba
- astepti oleaca
- inca oleaca (20 de minute)
- pui borsul acru
- mai lasi la fiert inca 20 minute
- gaaaaata!
Cum maninci:
- pentru referinte, vezi poza
- adica mai o smintinica
- mai o ceapa verde
- cu piine sau mamaliga si dai, frate, si papa!
- pofta mare!
Buuuun de tooot!
Foto arhiva personala
No comments:
Post a Comment