Carnea de miel are un gust specific. Asta e... Dar eu zic asa: tine-o tu cu drag si spor in marinata urmatoare si-ai sa vezi cit de buna poate fi! Se fragezeste, se face asa de moale si de faina, pierde gustul de oita si da bine de tooot la stomacel!
Ce faci:
- speli carnea foarte bine
- o lasi la scurs
- o clocotesti de doua ori in apa sarata, o lasi sa se raceasca, apoi o pui la marinat.
Cum faci marinata:
- amesteci 50 ml otet de vin cu sare si piper, 2 foi de dafin, 3 pahare de vin rosu, o ceapa tocata, un morcov mic taiat felioare (completezi cu vin daca e cazul, pentru ca intreaga bucata de carne sa fie cuprinsa de marinata)
- se lasa in aceasta solutie 24 de ore, la rece.
Inainte de a o gati, faci un pic de doctorul si, folosind o seringa sterila, injectezi carnea cu marinata, din loc in loc. Iese delicios de frageda si de buna!
No comments:
Post a Comment