Daca tot e post si parca ma tem sa bag pastrama-n gura, haidem sa papam ceva 100% vegetal, dar atit de bine mirositor, ca s-a-mpacat colega mea de camera cu mine! (ca sa-i dau sa guste, of course)
Precizare: reteta e pentru o persoana, mareste cantitatea de ingrediente dupa numarul gurilor flaminde cu care traiesti sub acelasi acoperis.
Dureaza: 30 minute
Ai nevoie de:
- sase cartofi de marime mica (se fac mai repede; stii tu, timpul, timpul!)
- doi morcovi
- o ceapa
- cascaval vegetal
- trei linguri de ulei de masline
- o lingurita de sos de soia
- o lingurita otet balsamic sau, daca n-ai (dar merita sa ai!), o lingura de otet de mere si miere
- un fleonc de patrunjel verde
- sare mare (mai putina decit ai pune de obicei, caci sosul de soia si otetul intensifica mult gustul)
Ce faci:
- pui muzica, pentru spor la treaba :)
- incingi cuptorul
- speli foarte bine cartofii si morcovii, ii lasi la scurs (eu ii sterg cu un prosop, ca n-am timp sa-i astept sa se bronzeze la bec) si ii intepi cu o furculita pina iesi pe partea cealalta
- zdrobesti ceapa - da, da, o pui pe masa, pui palma pe ea si apesi pina se tufleste bine de tot
- pui hirtie intr-o tava, asezi cartofii, morcovii si ceapa (pe care o dezbraci intii de coaja ;), bagi la cuptor, reglezi temperatura la mediu
- dai cascavalul pe razatoarea mare
- amesteci intr-o cescuta uleiul, otetul si cu sosul de soia
- speli fleoncul de patrunjel
- astepti oleaca
- incerci din cind in cind cu furculita
- cu un minut inainte, torni doua-trei linguri de apa in tava si inchizi bine cuptorul (legumele se inmoaie si se curata foarte usor).
Cum maninci:
- decojesti legumele (reteta asta mie imi place fierbinte, asa ca tin legume-n furculita si le decojesc cu virful cutitului)
- intr-o farfurie intinsa pui cite un cartof si-l zdrobesti un pic printr-o singura apasare cu fruculita
- bucatelesti ceapa cu minutele alea doua si o imprastii prin farfurie
- tai felii morcovul si-l expediezi pe adresa de mai sus
- presari sarea (nu multa, remember?)
- presari cascavalul
- stropesti cu sosul pe care l-ai preparat (cu lingurita, imparti echitabil in toate sectoarele primariei, pardon! farfuriei :)
- pui fleoncul de patrunjel - "Tu alegi, fleoncul e la tine!"
- maninci de plingi!
- dai si la altu' (hai, hai, post fara milostenie!? :)
1 comment:
Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard
work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?
My website - http://www.mycitylife.net/
Post a Comment