Precizare: Surprinzator, este mai bine sa consumi rosii fierte decit in stare cruda, pentru ca doar prin fierbere substanta anticancerigena pe care rosiile o contin din plin - licopenul - isi intensifica proprietatile de vreo zece ori! So, enjoy cit de des suc de rosii, bulion, cu tot neamul lor!
Ai nevoie de:
- jumatate de punga de paste (mie imi plac cele din griu dur, in plus sint si foarte sanatoase)
- 250 ml de sus de rosii (e foarte bun cel de la Fruttia)
- 100 gr de cascaval vegetal (iese mai buna reteta decit cu cel obisnuit)
- 1 legatura de patrunjel verde
- sare mare
- cinci linguri de ulei de masline
- 1 morcov mic
Ce faci:
- as usual, pui muzica :) (poate ceva din Italia, nu?)
- pui pastele la fiert in multa apa cu ceva sare
- separat, pui suscul de rosii la fiert, cind da primele clocote torni cascavalul dat pe razatoare (eu folosesc mereu un vas de teflon, ca sa nu stau dup-aia sa frec oala ca disperata; aleg un vas mai mare, ca la urma in el vin puse si pastele)
- speli si toci marunt-maruntel patrunjelul (pastrezi un fleonc pentru design)
- cureti si dai pe razatoarea mica morcovul si il adaugi impreuna cu patrunjelul in sosul de rosii cu brinza
- lasi sa fiarba 5 minute, amestecind mereu, pui un pic de sare
- cind s-au fiert pastele, le scurgi si le clatesti cu apa rece, dup-aia le tuflesti cu gratie in sos
- amesteci finut, sa se omogenizeze, dar sa nu se terciuiasca.
Cum maninci:
- merg super cu un suc de rosii cu masline
- Ma che buoni sono! Goodies!
Auguri!
No comments:
Post a Comment