Ostropel de pui
Am inceput campania "Mincarea ta preferata", printre prietenii si cunostintele mele. Adica eu ii intreb care-i mincarea lor preferata, ei imi raspund si eu postez reteta pe blog. Nice, nu?
Astazi, scriu despre ostropel, pentru ca este mincarea preferata a Oanei-Elena. Si a mea, de aceea am si ales sa incep cu asta. Asa ca, enjoy, dragii mei devoratori!
Ai nevoie de:
=> un ceaunel, e important pentru modul in care se va coace totul
=> patru pulpe de pui, patru aripi
=> un kg de rosii bine coapte
=> putin cimbru si o tzira de marar
=> sare mare
=> patru linguri de ulei de masline
=> o lingura de bulion ("Olimpia"=good choice)
=> un ardei gras mic si rosu, ca un sef nervos.
Ce faci:
=> pui la fier carnea, cu un strop de sare, cam 20 min, iei spuma din cind in cind
=> intre timp, oparesti rosiile intr-un clocot de apa fierbinte, le decojesti si le dai pe razareatza
=> scoti carnea si o lasi la scurs pe-o farfurie
=> pui rosiile la fiert, cu uleiul si sarea, cind dau primul clocot, adaugi puiul
=> lasi sa fiarba la foc mic, mic, vreo 20 min, cu capacul pe-o ureche
=> intre timp, faci mamaliguta
=> adaugi verdeata tocata, mai dai un clocot
=> scoti pe farfurie, rastorni mamaliga si SA AI POFTA! Da' bun mai e!...
Saturday, May 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Frumos, pacat ca nu postezi mai des
mersi, Gastronomicus, uite ca m-am intors!
Enjoy your staying with me! Si nu uita sa te joci un pic cu Lisa!...:)
Post a Comment