Lasa evantaiul si bobineaza niste tort de vara!
Fiindca stiu sigur ca te-ai saturat de codurile multicolore care iti imbulineaza de la o vreme zilele (caniculare), eu te chem la umbra, la racoarea poetica a unui aparat de aer conditionat si te cuceresc asa:
Ai nevoie de:
> 2 litri de lapte degresat
> Mika in urechi, mai ales "Relax"
> patru plicuri de budinca de vanilie (e bunicica cea de la "Dr. Oetker")
> 12 linguri de zahar brun - ti-am zis deja ca trebuie sa papi cu cap!
> jumatate de kg de prune tari, dar bine coapte - si fara "vizitatori" (mai bine ia-le de la piata si roag-o pe tanti sa-ti desfaca una la intimplare)
> doua plicuri de frisca vegetala light (care se poate prepara cu apa)- gasesti la "Dr. Oetker" si un tub de frisca vegetala, ca e mai usor de ornat cu el
> o lingura de miere
> un vas jena inalt
> un mixer pentru fructe si legume
Ce faci:
> prepari budinca - asta nu ti-o mai spun eu cum, citesti pe ambalaj ;)
> torni budinca in doua vase jena, in cantitati egale
> te odihnesti pina se raceste chestiunea, apoi
> speli bine de tot prunele, le scoti simburii, le lasi zece minute la scurs pe un servet
> dansezi pe Mika, cu Mika, pentru Mika :)
> tai prunele in sferturi, le bagi la robot cu mierea si plicurile de frisca
> shake, shake, shake signora sau signor, pina rezulta o crema de prune spumoasa
> te asiguri ca budinca s-a racit bine
> torni crema de prune peste budinca dintr-un vas ea, acoperi cu o folie si dai la frigider
> inainte de servire, umpli chiuveta cu apa fierbinte, scufunzi citeva secunde fundul - da, da, ai citit bine! - vasului cu bunaciunea de vanilie si prune in apa fierbinte, sa se abureasca vasul
> cind a venit momentul desertului, rastorni budinca solo pe un platou rotund, apoi rastorni deasupra continutul vasului aburit la fierbinteala
> ornezi cu frisca la tub, dupa cum te inspira Mika si iti prezinti capodopera musafirilor cu glicemia in picaj
> enjoy, ca si eu am enjoyed!
Tuesday, July 31, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment