Sîntem în postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. În plus, sînt nişte călduri care determină apa să-mi tîşnească prin toţi porii, cam cum păţea Tom cînd bea apă după ce Jerry îl ciuruia cu mitraliera.
Aşadar, m-am inspirat din salatele greceşti şi mi-am făcut o salată de-li-cioa-să!
Ştii deja, da? Dai drumul la muzică:
Ai nevoie de:
- un castron mare şi colorat, în care să aibă loc minunea de salată
- două roşii mari şi foarte bine coapte
- patru castraveţi verzi, mici şi proaspeţi (ştii cum se aleg, da? trebuie să fie rigizi, iar cînd apeşi puţin coaja, dacă se "ridează", castraveţii sînt prea "moleşiţi" pentru a-i băga în seamă şi-n sacoşă)
- jumătate de caserolă de tofu (brînză de soia; mie îmi place varianta simplă şi afumată, de la Inedit)
- cimbru uscat
- jumătate de conservă de fasole albă fiartă
- jumătate de ardei verde gras
- o bucată de varză albă, cam cît jumătate de palmă
- sare, piper, oţet de mere, ulei de măsline.
Ce şi cum:
- speli bine legumele
- tai roşiile în felii subţiri, castraveţii în cuburi, varză - "fideluţă" cît mai fină, ardeiul în bastonaşe
- clăteşti cu apă rece şi scurgi fasolea şi tofu şi tai brînza în cuburi
- presari sare, piper, cimbru, stropeşti cu oţetul, apoi amesteci uşurel - ai pus varză deja şi cred că nu vrei să rezulte "o varză" per total...
- laşi cinci minute, să se întrepătrundă aromele, apoi stropeşti cu două linguri de ulei de măsline şi amesteci iar cu tandreţe
- îţi anunţi soţul ori soţia că masa e gata :)
- pentru răcoreală, merge foarte bine o socată - eu am avut de la o verişoară de-a mamei, poate reuşesc s-o îmbăt şi să-i smulg reţeta :D
- în lipsă, prepară-ţi o limonadă iac-aşa: zeama de la o jumătate de lămîie, două linguriţe de miere, 1 litru de apă plată.
Bun a mai fost totul!... Spor la "bobinat" şi vouă!
Friday, June 26, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment